Johanna Tervon ajatuksia muun muassa humanitaarisesta avusta ja ruokaturvasta kuulet Ihana, vastuullinen ruoka -keskustelutilaisuudessa Espoossa, Ison Omenan ravintolamaailman keskustorilla torstaina 2.11.2017 klo 18-19.

Johanna Tervo työskentelee humanitaarisen avun asiantuntijana Kirkon Ulkomaanavussa. Hän seuraa humanitaarisia tilanteita erityisesti Etelä-Sudanissa, Aasiassa ja Lähi-idässä. Lisäksi hän tukee Kirkon Ulkomaanavun maatoimistojen humanitaarisia ohjelmia näissä maissa. Johanna Tervo työskennellyt Kirkon ulkomaanavussa vuodesta 2014, mutta humanitaarisen avun parissa vuodesta 1989. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön palveluksessa Albaniassa ja Suomessa, Maailman terveysjärjestön palveluksessa Laosissa sekä YK:n maatalous- ja ruokajärjestön aluetoimistossa Aasiassa.

Työnsä kautta Johanna Tervo on ollut tukemassa yhteisöjä selviytymään erilaisista humanitaarisissa kriiseissä – luonnonkatastrofeissa ja konflikteissa. Näissä konteksteissa hän on nähnyt, miten ruokaturva vaarantuu ja miten humanitaariset toimijat voivat katastrofien keskellä lieventää humanitaarista hätää.

  • Kauppakeskus Iso Omena, Piispansilta 11, 02230 Espoo.