Ihana, vastuullinen ruoka
Espoon seurakuntien #Luojankiitos-viikon teemapäivä Ison Omenan kauppakeskuksessa to 2.11.2017. Tule mukaan!
Luvassa ekologiseen ruokailuun liittyviä vinkkejä ja ohjelmaa sekä keskustelua. Viikon ohjelmassa myös vegaanikokkausiltoja.
***
TORI: Ruoka ilmastotekona
to 2.11. klo 12–18 Ison Omenan ravintola-aukiolla
Miten ruokavalioni on hyväksi ympäristölle?
- Kierrätysaskartelua klo 10-12, Chapple (2. krs), Espoon seurakuntien lastenohjaajat
- Popsi porkkanaa -muskarihetket klo 13 ja 13.40 lavalla, Espoon seurakuntien muskariopet
- WeFood haluaa pysäyttää ruokahävikin! Tule perustamaan Suomen ensimmäistä hävikkiruokakauppaa yhdessä WeFoodin kanssa.
- Miten pienentää omaa ruokahävikkiä? Ilmastoinfon standilla mukavia tapoja tutkia omia ruokavalintoja. Sopii niin lapsille kuin aikuisille.
- Makumaistiaisia! Espoolaiset martat maistattavat kotimaisia kasvisherkkuja ja jakavat reseptejä.
- Kirkko ja kaupunki -median toimittajat ovat paikalla. Tule moikkaamaan, kertomaan omat ilmastovinkkisi ja antamaan palautetta mediasta.
- Changemaker, nuorten vaikuttamisverkosto, on paikalla klo 17–20.
KESKUSTELU: Ihana, vastuullinen ruoka
to 2.11.2017 klo 18–19 Ison Omenan ravintola-aukiolla
Keskustelutilaisuuden juontaa päätoimittaja Jaakko Heinimäki.
Keskustelijoina:
- Kaisa Härmälä, kehittämispäällikkö, Marttaliitto
- Topi Kairenius, hyönteiskokki, panimoyrittäjä
- Musta Barbaari, muusikko
- Johanna Tervo, humanitaarisen avun asiantuntija, Kirkon Ulkomaanapu
- Jukka Vornanen, kirjailija, kulttuurihistorian tutkija

Kasvisruokaa seurakuntien lounailla
#Luojankiitos-viikolla seurakuntien lounailla tarjotaan kasvisruokaa. Tervetuloa syömään edullisesti hyvässä seurassa!
Avaa artikkeli
Kaisa Härmälä
Kehittämispäällikkö Kaisa Härmälä Marttaliitosta tuo vastuulliseen kuluttamiseen liittyvää arjen näkökulmaa Ihana, vastuullinen ruoka -keskusteluun Espoossa, Ison Omenan ravintolamaailman keskustorilla torstaina 2.11.2017 klo 18.
Avaa artikkeli
#Luojankiitos kokkaa vegaanisesti
Tatu Chanth ohjaa #Luojankiitos –teemaviikolla vegaanikokkausta ke 1.11., pe 3.11. ja ke 8.11.2017 klo 18–21 Espoon keskuksessa. Luvassa on suomalaista ruokaa, meksikolaista mättöä ja makumatka Aasiaan.
Avaa artikkeli
Jaakko Heinimäki
Jaakko Heinimäki juontaa Ihana, vastuullinen ruoka -paneelikeskustelun Espoossa, Ison Omenan ravintolamaailman keskustorilla torstaina 2.11.2017 klo 18.
Avaa artikkeli
Tatu Chanth
Ruokaharrastaja Tatu Chanth ohjaa #luojankiitos –teemaviikolla vegaanikokkausiltoja ke 1.11., pe 3.11. ja ke 8.11.2017 klo 18-21. Luvassa on suomalaista ruokaa, meksikolaista mättöä ja makumatka Aasiaan.
– Kasvisruoka on ekologisesti ja eettisesti tarkasteltuna aina paras vaihtoehto, hän sanoo.

Jukka Vornanen
Kirjailija Jukka Vornasen mietteitä kasvissyönnistä kuulet Ihana, vastuullinen ruoka -keskustelutilaisuudessa Espoossa, Ison Omenan ravintolamaailman keskustorilla torstaina 2.11.2017 klo 18-19.
Avaa artikkeli
Musta Barbaari
Musta Barbaarin eli James Nikanderin mietteitä muun muassa kasvissyönnistä kuulet Ihana ruoka -keskustelutilaisuudessa Espoossa, Ison Omenan ravintolamaailman keskustorilla torstaina 2.11.2017 klo 18-19.
Avaa artikkeli
Johanna Tervo
Johanna Tervon ajatuksia muun muassa humanitaarisesta avusta ja ruokaturvasta kuulet Ihana, vastuullinen ruoka -keskustelutilaisuudessa Espoossa, Ison Omenan ravintolamaailman keskustorilla torstaina 2.11.2017 klo 18-19.
Avaa artikkeli
Topi Kairenus
Hyönteiskokki, pienpanimoyrittäjä Topi Kaireniuksen ajatuksia ihanasta, vastuullisesta ruoasta kuulet keskustelutilaisuudessa Espoossa, Ison Omenan ravintolamaailman keskustorilla torstaina 2.11.2017 klo 18-19.
Avaa artikkeli