Ruokaharrastaja Tatu Chanth ohjaa #luojankiitos –teemaviikolla vegaanikokkausiltoja ke 1.11., pe 3.11. ja ke 8.11.2017 klo 18-21. Luvassa on suomalaista ruokaa, meksikolaista mättöä ja makumatka Aasiaan. Mukaan pääsee 12 ensiksi ilmoittautunutta. Osallistumismaksu on 10 euroa/ ilta. Kokkausillat järjestetään Espoon keskuksessa, Omnian opetuskeittiössä. Lisätiedot myöhemmin. Ilmoittautumislinkki avautuu 9.10.2017.

Porvoolaiselle Tatu Chanthille ruoanlaitto on ollut aina yksi hänen harrastuksistaan. Ruoanlaittamisen ihan itsekseen hän kertoo aloittaneensa ensimmäisen koulupäivän jälkeen.
– Osasin jo lukea ja niin kaivoin kirjahyllystä ruokakirjan ja etsin mieleiseni ruoan, suurta herkkua olleen makaronivellin. Ohjeessa ei tosin lukenut, että makaronien keitinvesi pitää kaataa pois ennen muun nesteen lisäämistä. Siitä tuli aika lirua, mutta kyllä sitä söi. Nykyään tiedän, että keitinvesi kuuluu kaataa pois, Tatu Chanth muistelee lapsuutensa kokkauskokemuksiaan.

Tatu Chanth tekee mielellään erilaisia ruokia. Hän myös keksii uusia ruokia hyvin usein sen mukaan, mitä aineksia juuri nyt on saatavilla.
– Eettinen ja ekologinen näkökulma on ollut aina lähellä minua. Mitä enemmän tutkin maailmaa, sitä enemmän ymmärrän, mitä asioita en halua tukea. Tajuan myös entistä paremmin, mitkä asiat vaikuttavat siihen, jotta kaikilla on tulevaisuudessa mahdollisuus elää tällä pienellä pallolla. Vaikka ruoka voi joskus tuntua pieneltä asialta, niin se on jotain, mitä meistä aika moni kuluttaa joka päivä, monta kertaa päivässä.